Вести
24.05.2010

Отворено 3. Спортско првенство Копнене војске


Постројавањем преко 400 спортиста сврстаних у шест такмичарских екипа Нови Сад, Краљево, Ниш-1, Ниш-2, Панчево и Врање, данас је у новосадској касарни “Југовићево” отворено 3. Спортско првенство Копнене војске.  

Речи добродошлице такмичарима је, у име домаћина, упутио бригадни генерал Ђокица Петровић командант 1. бригаде КоВ. Првенство је отворио генерал-потпуковник Љубиша Диковић командант КоВ, који је нагласио да спортска такмичења у Војсци представљају важан сегмент физичке обуке и јачања укупне способности јединица.

Државну заставу на јарбол су подигли старији водници прве класе Саша Мудринић и Славољуб Алексић прошлогодишњи победници Првенства КоВ у гађању пиштољем и аутоматском пушком.

Спортско надметање, коме је домаћин 1. бригада КоВ, одвијаће се на спортским теренима Новог Сада, Сомбора, Сремске Каменице, Фрушке горе и Футога до 28. маја, у седам спортских дисциплина и то у војном вишебоју, стрељаштву, оријентирингу, одбојци, малом фудбалу, атлетици и џудоу.

Поводом отварања 3. Спортског првенства Копнене војске Војни оркестар Копнене војске из Ниша је за грађане Новог Сада одржао пригодан променадни концерт дуж најпознатијег новосадског шеталишта, Дунавском и Змај Јовином улицом.

 
Email