Вести
21.09.2011

Генерал Бјелица у посети Словенији


Заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица, са делегацијом, борави у посети Републици Словенији.

Током разговора који су јуче вођени у словеначком генералштабу, домаћини су делегацији из Србије презентовали структуру и организацију ОС Словеније, као и информације о трансформацији словеначке војске и њеним приоритетима за наредни период, ангажовању у мултинационалним операцијама и мисијама, с посебним акцентом на даљем развоју оружаних снага са аспекта људских и материјалних капацитета и буџета.

Генерал Бјелица је јуче у Министарству одбране имао и радни ручак с Приможом Шавцом, генералним директором Дирекције за политику одбране.

У поподневним часовима делегација Војске Србије посетила је Команду за развој и образовање. Том приликом разговарало се о унапређењу сарадње у области обуке и образовања кроз размену наставника и студената на различитим облицима усавршавања и размену стручне литературе и публикација.

Генерал Бјелица данас je разговарao с начелником Генералштаба ОС Словеније генералом Алојзом Штајнером. Након разговора делегација Војске Србије посетила је 1. пешадијску бригаду словеначке војске.

Посета генерала Бјелице Републици Словенији представља узвратну посету након посете тадашњег заменика начелника Генералштаба ОС Словеније бригадног генерала Бранимира Фурлана Србији у марту 2010. године.

План билатералне војне сарадње између Словеније и Србије веома је амбициозан и до сада је успешно реализован а посета генерала Бјелице и наредне билатералне активности имају за циљ да се такав тренд задржи.

Email