Вести
20.04.2012

Честитке поводом Дана Војске Србије


Честитка в.д. председника Републике и председнице Народне скупштине поводом Дана Војске Србије

Свим припадницима Војске Србије честитам празник.

Војска Србије прославља свој празник на дан који означава подизање Другог српског устанка, али уједно и покретање низа процеса значајних за стварање српске државности у којима је српска војска имала битну улогу.

Данас Војска Србије представља фактор стабилности у региону, доприноси развоју сарадње и изградњи партнерских односа са страним оружаним снагама. Учешће у мултинационалним операцијама повећава углед Војске и наше државе у свету и јача дипломатске потенцијале Србије за остваривање интереса наших грађана.

Сигурна сам да ће припадници Војске и у условима потпуне професионализације испунити све постављене задатке, дајући пун допринос наставку реформи и изградњи савремене Војске, која ће као и до сада, бити институција од највећег поверења грађана Србије.

Уз честитке за празник желим вам да и у наредном периоду будете успешни.

проф. др Славица Ђукић-Дејановић


 

Честитка министра одбране поводом Дана Војске Србије

Поводом Дана Војске Србије – 23. априла, свим припадницима Војске Србије упућујем срдачне честитке.

Обележавајући Дан Војске Србије обележавамо период који је протекао у знаку реформе система одбране, достизања оперативних способности команди и јединица Војске, стабилизовања радних и животних прилика за наше припаднике, унапређења међународне сарадње, сарадње са државним институцијама и локалном самоуправом.

Припадници Војске Србије су у свакој прилици и на сваком месту, без обзира на рестриктивне услове финансирања, својим професионалним радом, одговорношћу и ослонцима на војничку традицију доказивали да су стручан, ревносан и репрезентативни део нашег друштва.

У прилог томе говори успешна професионализација Војске, повећано учешће у мировним мисијама, реализација планираних вежби и међународних активности, безрезервна подршка становништву у ванредним приликама, запошљавање више хиљада младих људи, подизање капацитета одбрамбене индустрије, као и безбедносни и одбрамбени кредибилитет у земљи, региону и свету.

Овакви резултати награђени су од стране грађана Србије њиховим највећим поверењем у Војску Србије.

Честитам и припадницима Војске Србије који задатке извршавају у Копненој зони безбедности у условима појачаног напрезања и одговорности за безбедност свих грађана државе.

Посебно желим да честитам Дан Војске Србије нашим припадницима ангажованим у мултинационалним операцијама који чувају мир и безбедност у региону и у свету, далеко од својих најближих, и тако афирмишу нашу државу и друштво.

Уверен сам да ћете и у наредном периоду доприносити наставку изградње модерне Војске, која ће остати чинилац безбедности у земљи и региону, бити подстицај привредног раста и развоја наше земље, ослонац спољној политици Републике Србије, пожељан партнер пријатељским земљама и понос грађана Србије.

Честитајући вам празник, желим вам успехе у раду и извршавању задатака.

Драган Шутановац


 

Честитка начелника Генералштаба поводом Дана Војске Србије

Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.

У периоду између два празника извршили сте бројне задатке. Учешћем у активностима на домаћем и међународном плану показали сте висок степен професионализма и оспособљености, достојно сте презентовали Војску и оправдали поверење грађана Србије.

Успешним извршавањем задатака у Копненој зони безбедности, учешћем у мултинационалним операцијама под окриљем Уједињених нација и Европске уније, као и пружањем помоћи грађанима када је било најтеже, Војска Србије је потврдила да је кључни чинилац безбедности и стабилности у држави и региону.

У наредном периоду наставићемо са модернизацијом и достизањем највиших светских стандарда. Својим радом, професионалним и људским квалитетима изграђиваћемо оперативне и функционалне способности Војске Србије, чувати углед Републике Србије и достојанство војне професије.

Email