Вести
26.10.2011

Изведена вежба „Јесен 2011“


Погледајте ФОТОГАЛЕРИЈУ!

Припадници Центра за обуку Копнене војске Команде за обуку извели су данас тактичку вежбу с бојним гађањем „Јесен 2011“, на полигону „Пескови“ код Великог Градишта.

На вежби су приказане тактичке радње и поступци с бојним гађањем из пешадијског наоружања. Реч је о најсложенијем облику тактичког и ватреног оспособљавања припадника Центра кроз тактичку вежбу с бојним гађањем.

Вежби, којом је руководио командант Центра за обуку КоВ, пуковник Миливоје Пајовић, присуствовали су командант Команде за обуку генерал-потпуковник Александар Живковић, начелник штаба Команде за обуку бригадни генерал Млађен Нишевић, Колегијум команданта Команде за обуку и команданти центара за обуку.

Након завршетка вежбе, командант Центра за обуку КоВ пуковник Миливоје Пајовић истакао је да тактичка вежба с бојним гађањем која је данас изведена представља круну обуке, интеграцијом ватре и покрета, чиме се постиже коначан циљ у обуци сваког војника.

- Овакав начин обучавања припадника пешадије Центра за обуку Копнене војске је константан, а на полигону „Пескови“  имамо посебне услове за обучавање, подвукао је пуковник Пајовић.

Према његовим речима у Центру за обуку КоВ, поред војника на добровољном служењу војног рока, обучавају се и кандидати за професионалне војнике, кандидати за подофицире, а Центар пружа подршку и Војној академији у обуци кадета и кадеткиња.

Припадници Центра за обуку Копнене војске успешно су извели вежбу и поред отежаних временских услова, због ветра, који је дувао брзином већом од 50 километара на сат. Вежба је оцењена одличном оценом.

Email