Вести | Спорт у Војсци
19.06.2009

Завршено Друго спортско првенство Војске Србије


Проглашењем победника, доделом диплома, медаља и пехара данас је у сомборској касарни “Аеродром” завршено овогодишње Друго спортско првенство Војске Србије.

За свеукупног победника првенства и најбољу спортску екипу у Војсци Србије проглашена је екипа Копнене војске којој је начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић уручио победнички пехар. Друго место, у свеукупном пласману, припало је екипи Команде за обуку, док се на треће место пласирала екипа Војне академије. Четврто место заузела је екипа Генералштаба, док је екипи Ваздухопловства и противваздушне одбране ВС припало пето место.


Након петодневних спортских надметања, у најзахтевнијој војничкој дисциплини, војном вишебоју, прво место освојили су вишебојци из екипе Команде за обуку, друга је екипа Копнене војске, а за треће место изборили су се вишебојци Војне академије.

Најмирнију руку и најоштрије око имали су стрелци из екипе Копнене војске, на друго место пласирали су се стрелци из екипе Команде за обуку, а на треће из екипе Војне академије.

У женској конкуренцији, најбоља у гађању из аутоматске пушке била је студент Војне академије Вања Мрђа, док су друго и треће место освојиле Ана Тадић и Сандра Радовановић, такође, студенткиње ВА. У гађању из пиштоља, најуспешнија је била старији водник Ирена Огњановић из екипе Генералштаба, друго место припало је професионалном војнику Ружици Стефановић из екипе ВА, док је треће место освојила старији водник Тања Ивановић из екипе Генералштаба.

У свеукупном пласману, у оријентирингу за мушкарце, највише бодова освојили су оријентирци из екипе Ваздухопловства и противваздушне одбране, а за њима су следиле екипе Копнене војске и Генераштаба.

У женској конкуренцији, у осијентирингу, такмичиле су се само представнице Војне академије. У појединачном пласману, прво место освојила је студент Маријана Марковић, друго студент Слађана Ђорђевић и треће студент Душица Радовановић.

На победничко постоље у џудоу попели су се такмичари из екипе Војне академије, друго место изборили су џудисти из екипе Команде за обуку и треће из екипе Копнене војске.

У краљици спортова, атлетици, прво место у укупном пласману освојили су атлетичари из екипе Команде за обуку, друго из Војне академије и треће из екипе Копнене војске.

У малом фудбалу прво место је изборила екипа Копнене војске, друго екипа Војне академије и треће екипа Команде за обуку, док је у одбојци испред екипа Копнене војске и Генералштаба најуигранија била екипа Команде за обуку и заслужено освојила прво место.

За разлику од прошле године, за најбољег спортисту овогодишњег првенства проглашени су сви освајачи првих места.

Затварајући овогодишње Друго спортско првенство Војске Србије, генерал Милетић је рекао да су фер плеј и другарство владали током првенства и нагласио да се спорту у Војсци поново враћа значај и место који заслужује.
Email