Вести
07.05.2012

Међународни курс за штабне официре у мултинационалним операцијама


Међународни курс за штабне официре у мултинационалним операцијама (BALSOC 2012) почео је данас у Центру за мировне операције Генералштаба Војске Србије.

Међународни курс за штабне официре у мултинационалним операцијамаЦиљ курса је оспособљавање слушалаца за рад на штабним дужностима у мултинационалним операцијама, у складу са процедурама и стандардима НАТО. Слушаоци се оспособљавају за рад на дужностима у командама и штабовима јединица ранга бригаде и вишег, са фокусом на штабним процедурама у процесу оперативног планирања.

Курс организује Центар за мировне операције у сарадњи с Међународним центром оружаних снага Краљевине Шведске (SWEDINT).

Поред слушалаца из Министарства одбране и Војске Србије, курс похађају и слушаоци из Шведске, Финске и Босне и Херцеговине.

Наставу изводе инструктори Центра за мировне операције и гостујући предавачи из центра SWEDINT, Центра за обуку за операције подршке миру (БиХ), Министарства одбране, Генералштаба Војске Србије и Министарства унутрашњих послова.

Директор курса је мајор Ненад Тодоровић, а инструктори, уједно и вође група на курсу, су мајори Душко Бодрожић, Горан Топаловић и Дамир Јеина, сви из Центра за мировне операције.

Курс је свечано отворио пуковник Никола Дејановић, заменик начелника Центра за мировне операције.

Email