Вести
29.06.2012

Обележен Дан Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“


Обележен Дан Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“Данас је свечано обележен Дан Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“, који се слави као годишњица оснивања Аеропланске радионице, на Крфу, 1. јула 1916. године.

У присуству запослених и званица из Министарства одбране и Генералштаба, Команде Ваздухопловства и противваздухопловне одбране и представника јединица, као и предузећа и пословних партнера, уручене су награде истакнутим појединцима овог колектива који пружа значајан допринос оперативним способностима Војске Србије.

– Наша дугогодишња традиција јасан је показатељ ефикасног пословања које је пре свега усмерено на задовољавање потреба Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, истакао је командант Завода пуковник мр Деспот Јанковић, и нагласио да је ремонт ваздухопловних техничких средстава њихов приоритет.

Обележен Дан Ваздухопловног завода „Мома Станојловић“Пуковник Јанковић подсетио је да историјски развој Завода прати саму историју српског војног ваздухопловства која ове године обележава сто година постојања.

– У току свог постојања, наша установа је пролазила кроз многе тешкоће. Генерације занатлија, мајстора и инжењера допринели су својим знањем, енегријом и радом да данас Ваздухопловни завод „Мома Станојловић“ буде у свету препознатљиво име, и зато  одајемо признање свим људима који су својим радом допринели да будемо оно што данас јесмо,  рекао је пуковник Јанковић.

Између осталих, у име припадника Војске Србије, домаћинима је Дан установе телеграфским путем честитао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић.

Email