Вести
23.04.2012

Курс упозоравања и извештавања у ЦУК АБХО


У крушевачком Центру за усавршавање кадрова атомско-биолошко-хемијске одбране (ЦУК АБХО) данас је почео курс „Системи упозоравања и извештавања“.

Курс упозоравања и извештавања у ЦУК АБХООтварању курса присуствовали су командант ЦУК АБХО пуковник мр Слободан Савић, Јириј Јерих из амбасаде Чешке Републике, потпуковник Зденко Врапел из чешког Здруженог центра изузетности АБХО из Вишкова и представници Команде за обуку

Курс организује и реализује стручни тим Министарства одбране Чешке Републике из Центра изузетности у Вишкову, а на основу билатералног споразума о сарадњи Републике Србије и Чешке Републике у области атомско-биолошко-хемијске одбране.

Циљ курса је упознавање полазника са процедурама обраде података, израдом извештаја и извештавањем у случају нуклеарно-биолошко-хемијске опасности при примени нуклеарног, радиолошког, хемијског и биолошког оружја или нуклеарног, радиолошког, хемијског и биолошког удеса у миру.

Курс, који похађа 15 полазника из Здружене оперативне команде Генералштаба, Копнене војске, Команде за обуку и Ваздухопловства и ПВО, одржава се до 27. априла.

Email