Вести
20.05.2009

С А О П Ш Т Е Њ Е


Министар одбране Драган Шутановац разговарао је данас у Дому гарде са потпредседником САД Џозефом Бајденом. Министар Шутановац упознао је саговорника са реформама система одбране, даљим плановима и нашим ставовима по питању евроатлантских интеграција, као и глобалне борбе против тероризма.

 

Потпредседник Бајден је истакао да САД пружа подршку реализацији реформе система одбране у циљу достизања највиших стандарда.

Саговорници су се сагласили да Војска Србије у сарадњи са САД и њеним савезницима може представљати кључни фактор стабилности на Балкану и разговарали о значају њеног будућег ангажовања у одржавању глобалног мира у свету.

Иако постоје неслагања по одређеним питањима између две земље, неопходно је успоставити боље односе и квалитетнију војно-економску сарадњу пре свега кроз заједничке пројекте образовања, обуке, тренинга, програма за модернизацију војске и унапређења одличне сарадње коју Војска Србије већ има са Националном гардом Охајо.

Министар Шутановац се захвалио потпредседнику САД Бајдену на средствима која америчка администрација издваја за школовање припадника Војске Србије, уз сагласност да постоји обострани интерес за наставак контаката на највишем нивоу између представника Србије и САД.  

Email