Вести
04.09.2017

Међународни курсеви у Центру за обуку логистике


У чети за обуку санитетске службе Центра за обуку логистике у Нишу, данас је почео Курс напредне прве помоћи (НИВО 3) са припадницима оружаних снага Анголе и Црне Горе.

Обука на курсу, који ће трајати до 29. септембра, реализује се у сарадњи са  лекарима и специјалистима из Војне болнице у Нишу, а циљ обуке је оспособљавање полазника курса за све видове перхоспиталног збрињавања повређених и оболелих, уз коришћење савремених средстава за обуку АLS (Advenced life support simulator).

Курс jе отворио командант Центра за обуку логистике пуковник Драган Љубић који је ,уз добродошлицу полазницима,  изразио наду да ће стечена знања успешно примењивати у јединицама војске земаља из којих долазе.

Осим Курса напредне прве помоћи (НИВО 3), данас је у Чети за обуку техничке службе Центра за обуку логистике у Крушевцу отпочела реализација обуке за оспособљавање механичара за тенк М-84, електричара за тенковске инсталације, механичара за одржавање тенковског топа 125мм тенк М84, са припадницима Армије Републике Македоније и Курса механичара за муницију и минско-експлозивна средства, са припадницима оружаних снага Босне и Херцеговине и  Армије Републике Македоније.

Email