Вести
16.05.2009

Заједничка обука „Кобри“ са француским специјалцима


Заједничка обука „Кобри“ са француским специјалцима На иницијативу Министарства одбране Србије, а у организацији Управе војне полиције и батаљона ВП специјалне намене „Кобре“, недавно је изведена двонедељна заједничка обука са француским специјалцима из јединице ГИГН, која је у саставу француске жандармерије. У обуци су учествовали и припадници специјалних јединица МУП-а Србије - САЈ, ПТЈ и Управе за обезбеђење.

Обука је извођена на полигонима специјалних снага у Београду. Тежишне активности биле су на обезбеђењу и заштити ВИП личности, а увежбаване су и бројне активности у оквиру антитерористичких дејстава. Изведено је и више гађања из наоружања којима располажу специјалне јединице.

Ово је била прва заједничка активност са француским специјалцима из јединице ГИГН, а разговарано је и о наставку сарадње.

Припадници „Кобри“ учествовали су ових дана и у заједничкој обуци коју је са француским специјалцима из јединице РАИД организовао МУП Србије, а завршна вежба изведена је у Кули.

Обе активности са француским специјалцима наставак су заједничког увежбавања јединица специјалне намене Војске и МУП-а Србије у циљу што боље припремљености за наменске задатке.
 

Email