Вести | Спорт у Војсци
25.05.2012

Управа војне полиције победник спортског првенства Генералштаба


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Управа војне полиције победник спортског првенства ГенералштабаЕкипа Управе војне полиције свеукупни је победник Спортског првенства Генералштаба Војске Србије, које је данас затворено у касарни Топчидер. Они су за један бод престигли прошлогодишње победнике, представнике Гарде, док је трећепласирана екипа Организационе јединице Генералштаба.

После четири дана узбудљивих такмичења, која су протекла у срчаној и фер борби, на пригодној свечаности, уручена су признања најбољима у појединачној и колективној конкуренцији.

Сумирајући такмичење, заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-мајор Милан Бјелица изразио је задовољство и похвалио Гарду због добро организоване спортске манифестације која је значајно допринела популаризацији спорта у Војсци Србије.

- Честитам свим такмичарима на оствареним резултатима и фер борби, а посебно победничкој екипи Управе војне полиције, рекао је генерал Бјелица и додао да су све екипе на најбољи начин представиле своје јединице. Уверен сам – додао је – да ће Генералштаб имати одличну екипу, састављену од најбољих међу вама, и да ће на спортском првенству Војске Србије постићи запажене резултате.

Управа војне полиције победник спортског првенства ГенералштабаПобедник војног вишебоја, елитне војне дисциплине која обједињује гађање из аутоматске пушке, савладавање препрека, бацање бомбе, пливање и трчање кроса,  поручник Драган Докмановић из Батаљона војне полиције специјалне намене „Кобре“, истакао је да је пресрећан због победе, а да му је најтежа дисциплина била савладавање полигона пешадијских препрека.

- Прво нас је омела киша, јер се ова дисциплина не изводи у тим условима, да се неко не би повредио, а ту је и веома јака конкуренција, па је међу нама разлика била свега десетак, петнаест секунди, рекао је победник војног вишебоја.

Командант Гарде бригадни генерал Миломир Тодоровић, честитајући свим такмичарима на фер борби, у којој су показали одличне резултате, посебно је, као значајан податак истакао да се нико од учесника није повредио током надметања.

Спортско првенство Генералштаба завршено је свечаним спуштањем заставе, које је, по традицији, поверено победнику у војном вишебоју, и бурно поздрављеним наступом београдског Културно-уметничког друштва „Лира“.

Email