Вести | Цивилно-војна сарадња
10.10.2012

Војска Србије поклонила клавир Музичкој школи из Краљева


бригадни генерал Душан СтојановићКомандант Команде за обуку бригадни генерал Душан Стојановић и директорка краљевачке Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Биљана Мирјанић, потписали су данас у Краљеву уговор о давању клавира тој образовној установи.

Команда Центра за обуку Копнене војске процедуру за донацију клавира покренула је након што је Војска Србије клавир марке „Петроф“ прогласила вишком, те су створени услови да инструмент буде поклоњен музичкој школи у Краљеву.

Према речима генерала Стојановића Војска је, након земљотреса који је у новембру 2010. године погодио град на Ибру, када је знатну штету претрпeла и школа „Стеван Мокрањац“, у неколико наврата помагала у санирању штете.

Војска Србије поклонила клавир Музичкој школи из Краљева„На основу одлуке министра одбране Александра Вучића, данас сам овде као представник Војске Србије и система одбране, са задатком да предам овај клавир особљу школе, како би се у будућности на њему са срећом реализовали програмски садржаји“, рекао је генерал Стојановић, напоменувши да је инструмент претходно рестауриран и поправљен у сарадњи са музичком школом из Пожаревца.

„Ово није једини и први пут да су нам Министарство одбране и Војска помогли. После земљотреса, јединица Војске смештена у Краљеву пружила нам је помоћ у премештању средстава и опреме из старе зграде у нову, а данашња донација само је наставак те добре сарадње“, истакла је директорка школе Биљана Мирјанић, изразивши наду да ће се и остала министарства и државне институције Републике Србије повести овим примером.

Email