Вести
26.01.2011

Начелник ГШ ВС на Састанку Војног комитета нато у бриселу


Sastanak Vojnog komiteta NATOНачелник ГШ ВС, генерал-потпуковник Милоје Милетић, учествовао је данас на састанку Војног комитета евроатланског партнерства у Бриселу. Тема овогодишњег састанка односила се на војне импликације Новог стратешког концепта и одлука донетих на Самиту НАТО у Лисабону.

Састанком је руководио председавaјући Војног комитета, адмирал Ди Паола. Указано је на потребу већег учешћа земаља партнера у процесу усаглашавања и доношења одлука, посебно равноправнијег односа оних који учествују у заједничким мисијама. Војнополитичка тела имаће за циљ да у наредном периоду овакав приступ учине ефикаснијим и применљивијим на терену.

На маргинама састанка генерал Милетић је разговарао са командантом Здружених снага НАТО у Напуљу, адмиралом Локлиром, командантом КФОР-а, генералом Билером, као и са својим колегама из региона. Том приликом су размењена мишљења о безбедносним питањима и будућим облицима сарадње.

Састанак Војног комитета евроатланског партнерства одржава се једном годишње а следећи састанак је заказан за фебруар 2012. године.

 

Email