Вести
05.08.2010

„Отворени дан“ у Речној флотили


У оквиру обележавања Дана речних јединица и Дана Речне флотиле – 6. августа, у новосадској касарни “Александар Берић” данас је организована акција „Отворени дан“.

Више стотина заинтересованих посетилаца из Новог Сада и околине имало је прилику да се дружи са старешинама и војницима ове специфичне јединице Војске Србије, сагледа живот и рад на бродовима и да се, уз стручно објашњење својих домаћина, упозна са бродовима, бродским наоружањем и опремом којима располаже Флотила. 

Украшавањем бродова сигналним заставицама, великом галом, посаде су означиле Дан празничног занимања на бродовима. На велико задовољство и радост гостију, домаћини су, за њих, уприличили и кратку вожњу Дунавом на речном патролном чамцу. 

Припадници Речне флотиле и чланови њихових породица имаће прилику да, у оквиру обележавања дана ове јединице, вечерас погледају филм ''Као рани мраз''. Пројекцији ће присуствовати Ђорђе Балашевић и његов пратећи оркестар ''Панонска морнарица'', чији ће чланови бити одевени у стилизоване свечане униформе Речне флотиле.

 

Email