Вести
30.06.2010

Министар одбране и начелник Генералштаба Војске Србије у Новом Пазару


Министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милоје Милетић са сарадницима посетили су данас јединице Друге бригаде Копнене војске. У касарни „Рифат Бурџевић Тршо“у Новом Пазару дочекао их је командант касарне потпуковник Мухарем Фазлић.

После обиласка јединица у новопазарској касарни, министра одбране и начелника Генералштаба примили су председници општина Нови Пазар и Сјеница, Мехо Махмутовић и Муриз Турковић, са којима су обишли новоизграђену деоницу пута у селу Беле Воде.

Извођач радова је 210.инжињеријски батаљон Друге бригаде Копнене војске из Kраљева којим командује потпуковник Исмет Адемовић. Изградња пута је резултат цивилно-војне сарадње.

У селу Беле Воде, министар одбране пресекао је врпцу у присуству градоначелника Новог Пазара и Сјенице и представника локалне власти. Министар Шутановац и начелник Генералштаба обишли су и радове на путу између села Мухово и Свиленово на Пештеру где су ангажовани припадници 210.инжињеријског батаљона Друге бригаде Копнене војске.

- У склопу својих активности Војска Србије поклања посебну пажњу и неразвијеним деловима наше земље. Тако смо у Санџаку имали прилике да видимо више путева које сређује или ревитализује војска и желимо да помогнемо локалном становништву и у наредном периоду, рекао је министар Шутановац. Министар је додао да je војска омогућила становницима те регије адекватне лекарске прегледе и да жели да санитетски тимови и даље обилазе села на територији Новог Пазара, а поготову у селима у којима се тешко стиже до домова здравља.

-Веома важан сегмент наше посете данас је промоција потпуне професионализације ВС и војног позива, имајући у виду да у овом региону има доста добрих људи који су без посла и да је војска највећи послодавац ове године у Србији. Ми желимо да на адекватан начин промовишемо систем одбране и ВС и да је што је могуће више упослимо млађе људе са територије Санџака, рекао је министар и подвукао да је ова година практично завршетак велике реорганизације Војске Србије.

- После низа година у Војној академији имамо мултиетничку генерацију, тако да ВС враћамо мултиетнички карактер. Веома смо захвални локалној самоуправи и градоначелницима Новог Пазара и Сјенице који нам дају подршку у нашим настојањима, нагласио је министар Шутановац.

 

Email