Вести | Цивилно-војна сарадња
19.06.2009

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У РЕЧНОЈ ФЛОТИЛИ


У новосадској касарни “Александар Берић”, у сарадњи са мобилном екипом Института за трансфузиологију Војномедицинске академије, припадници Речне флотиле Војске Србије и чланови хуманитарног друштва железничара Србије “Костадин Веселиновић-Коста” у заједничкој хуманитарној акцији добровољно су дали крв.  

Нова акција добровољног давања крви наставак је прошлогодишњег акције војника и железничара. Око 120 радника Железница Србије из Новог Сада, Руме, Ниша, Зајечара, Ваљева, Ужица и других места широм Републике Србије и исти број припадника Речне флотиле Војске Србије, дало је преко 120 литара најдрагоценије течности.

Према речима мајора Владимира Максића, начелника реферата цивилно-војне сарадње у Речној флотили, заједничко дружење поново је успешно преточено у хуману акцију, а значај акције и њена бројност пружају додатни мотив и обавезу  да се са оваквом сарадњом и заједничким дружењима настави и убудуће.

Професор Бела Балинт, вође мобилне екипе Института за трансфузиологију ВМА, истакао је да ће акција прикупљања крви у Новом Саду помоћи да се превазиђе несташица те драгоцене течности до које долази у летњем периоду.

 
Email