Вести
30.06.2012

Извиђачи Друге бригаде на обуци у исхрани у природи


ПОГЛЕДАЈТЕ ФОТОГАЛЕРИЈУ

Извиђачи Друге бригаде на обуци у исхрани у природиПрипадници извиђачке чете Друге бригаде јуче су завршили обуку у исхрани у природи и том приликом  показали  да је ова јединица способна да самостално делује у простору и у условима када је немогуће снабдевање и достава прехрамбених артикала.

По речима командира извиђачке чете мајора Игора Здравковића, у таквој ситуацији старешине и војници приступају сакупљању флоре и фауне на одређеној територији, што им омогућава да преживе и изврше задатке.

Способности извиђача на плану ихране у природи добро су се виделе током обуке на Гочу, јер је од 25-29. јуна прикупљено и припремељено за јело мноштво ракова, скакаваца, пужева, корњача, змија и риба, док су своје место на извиђачкој трпези нашле коприве, печурке, сремуш, дивље малине, купине и јагоде и, наравно, хлеб из пољске пећи.

Извиђачи Друге бригаде на обуци у исхрани у природиСпецијалитет шумске кухиње био је, ипак, гулаш од дивље патке и печурака. Вештине и знања из овог дела обуке проверени су на дневно-ноћној вежби на тему „Извиђачка група у позадини противника уз самосталну исхрану у природи“.

Исхрана у природи је само један сегмент обуке у посебним условима лети коју извиђачи Друге бригаде изводе у летњим месецима. Већ 2.јула ће у хотелу „Бреза“, у Врњачкој бањи, започети обука у пливању, док ће се у касарни „Рибница“ изводити садржаји везани за обуку у борењу и гађање ножем.

Обука у савлађивању водених препрека приручним и формацијским средствима извешће се од 11-13. јула на Топољаку код Матарушке бање.

Email