Вести
28.02.2012

Примопредаја дужности главног подофицира Војске Србије


заставници Милојко Милосављевић и Горан РадићЗаставник Горан Радић предао је данас дужност главног подофицира Војске Србије заставнику прве класе Милојку Милосављевићу.

У свом говору заставник Радић осврнуо се на успостављање подофицирског кора и функционисање подофицирске линије подршке командовању, истичући да је зa непуне 4 године постојања подофицирског кора учињено више него у многим земљама које су раније кренуле у процес професионализације.

Заставник Милосављевић, захваљујући на указаном поверењу, истакао је да је потпуно свестан одговорности и тежине задатка који га као главног подофицира очекују.

- Имајући у виду досадашње резултате које је постигао заставник Радић у претходне 3 године као први  главни  подофицир Војске Србије, ентузијазам и пожртвованост наших подофицира и војника који су се безброј пута доказали у реализацији најсложенијих задатака у свим могућим условима, моје задовољство и оптимизам на почетку обављања ове дужности су још већи, рекао је заставник Милосављевић.

У оквиру примопредаје дужности заставнике Милосављевића и Радића примио је начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић. Током прошле недеље заставници Милосављевић и Радић обишли су команде оперативних састава Војске Србије. Приликом обиласка Копнене војске командант тог састава генерал-мајор Милан Мојсиловић уручио је плакету Копнене војске заставнику Радићу за допринос успостављању подофицирског кора у Војсци Србије.

Главни подофицир Војске Србије заставник прве класе Милојко Милосављевић рођен је у Дренови код Горњег Милановца. Средњу војну школу у Сарајеву завршио је 1985. године а службовао је у гарнизонима Марибор, Горњи Милановац и Београд.

Заставник Милосављевић на дужност главног подофицира Војске Србије долази са места главног подофицира Команде за обуку.

Email