Вести
23.09.2011

Семинар о реформи сектора безбедности


У организацији Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране Министарства одбране и Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије, у сарадњи са НАТО мобилним тимом за обуку из Команде здружених снага Напуљ, којим је руководио капетан фрегате Стефан Тампау, од 21. до 23. септембра одржан је семинар о „Реформи сектора безбедности – Семинар о изради оперативних концепата“.

Семинару, који је отворио генерал-мајор Драган Колунџија, начелник Управе за оперативне послове Генералштаба Војске Србије, у Центру за мировне операције присуствовало је око 40 припадника Министарства одбране и Војске Србије.

У уводном делу семинара презентовани су досадашњи резултати и будући приоритети у процесу реформе система одбране Републике Србије.

Такође, презентовани су садржаји о реформи сектора безбедности (искуства држава чланица НАТО програма Партнерство за мир, НАТО и ЕУ), улози НАТО и ЕУ у одбрани и реформи сектора безбедности и стандардизацији у оквиру НАТО.

У завршном обраћању учесницима семинара, шеф НАТО војне канцеларије за везу у Београду, бригадни генерал Мауро Де Винћентис и капетан фрегате Стефан Тампау изразили су посебно задовољство организацијом и током реализације семинара, посебно нагласивши спремност за будућу сарадњу у овој области.

Email