Вести | Спорт у Војсци
14.04.2011

Спортско првенство Прве бригаде


Спортско првенство Прве бригаде Копнене војске јуче је, у новосадској касарни „Југовићево“ отворио бригадни генерал Ђокица Петровић, командант бригаде. Tом приликом позвао je све спортисте на спортску и фер-плеј борбу за спортску част своје чете, батаљона, спортске екипе и Прве бригаде.

Двестотине шездесет спортиста сврстаних у шест такмичарских екипа из Новог Сада, Сремске Митровице, Бачке Тополе и Панчева ће, у два такмичарска дана, на спортским теренима Новог Сада, Сремске Каменице и Сомбора искушати своје спортске способности у војном вишебоју, стрељаштву, одбојци, футсалу и атлетици и борби за медаље и престижне титуле најбољих.

Част да државну заставу подигну на јарбол припала је старијем воднику Неговану Ђорђевићу, прошлогодишњем бригадном победнику у војном вишебоју, и професионалном војнику Маји Бањац, освајачу сребрне медаље у гађању пиштољем на прошлогодишњем Летњем спортском првенству Војске Србије.

Првенство се завршава данас, а најбољи такмичари представљаће Прву бригаду на првенству Копнене војске које  се одржава од 22. до 26. маја.


 

Email