Вести
12.09.2012

Генерал Диковић у контроли јединица Друге бригаде


Генерал Диковић у контроли јединица Друге бригадеНачелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Љубиша Диковић са стручном екипом Генералштаба извршио је данас контролу јединица Друге бригаде Копнене војске, које су размештене у гарнизонима Краљево, Нови Пазар и Рашка.

Уводно реферисање почело је питањем о функционисању подофицирског кора, о чему је генерала Диковића известио заставник прве класе Зоран Бакић, главни подофицир Друге бригаде.

Командант Копнене војске генерал-мајор Милан Мојсиловић реферисао је начелнику Генералштаба о стању оперативних и функционалних способности Копнене војске, мисијама, кључним циљевима и задацима Копнене војске. Потом је пуковник Владета Балтић, заменик команданта Друге бригаде, реферисао о стању у Бригади.

У наставку контроле начелник Генералштаба обишао је касарне „Рибница“ и „Јован Курсула“ у Краљеву, „Стефан Немања“ у Рашкој и „Рифат Бурџевић-Тршо“ у Новом Пазару, као и војно вежбалиште „Карапанџа“. 

Била је то и прилика да генерал Диковић упозна припаднике Друге бригаде са општим стањем у Војсци Србије, перспективама опремања и јачања оперативних способности Војске

Погледајте ФОТОГАЛЕРИЈУ

Email