Вести
29.10.2010

Преостала два авиона Галеб Г4 из Црне Горе слетела на аеродром Батајница


Преостала два школско – борбена авиона Галеб Г-4 слетела су данас на аеродром Батајница од укупно шест колико је Србија преузела од Црне Горе према Споразуму о размени средстава и документације између две владе, који су 14. априла ове године на батајничком аеродрому потписали министри одбране Драган Шутановац и Боро Вучинић.


Заменик комаданта Ваздухопловства и противваздухопловне одбране ВС бригадни генерал Срето Малиновић том прилком похвалио је комбиновани тим ВиПВО на високо професионално извршеном задатку. Чланови тима за технички прелет били су припадници Команде ВиПВО, 204. авијацијске базе, Ваздухопловно техничког завода ”Мома Станојловић” и Сектора за летна испитивања Техничко опитног центра.

- Данас је практично реализована последња фаза недавно потписаног споразума две државе и наше ваздухопловство је сада богатије за шест школско-борбених авиона типа Г-4. У име команданта ваздухопловста и у своје лично име одајем посебно признање за труд и стручност нашим техничарима и пилотима који су безбедно реализовали техничке прелете свих шест летелица са аеродрома Голубовци у Црној Гори до аеродрома Батајница - рекао је генерал Малиновић.

Ваздухоплови ће бити упућени на генералини ремонт у Ваздухопловно технички завод ”Мома Станојловић” након којег ће бити уврштени у наоружање нашег Ваздухопловства и противваздухопловне одбране.

 

Email