Вести
09.07.2009

Последњи опроштај од пилота Радета Ранђеловића


  Уз највише војне почасти данас су на Новом гробљу у Београду испраћени посмртни остаци пуковника пилота Радета Ранђеловића, који је 7. јула погинуо у удесу авиона МиГ 29 на аеродрому Батајница.

Поред чланова породице, последњу пошту трагично настрадалом пилоту одали су председник Србије Борис Тадић, заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић, министар одбране Драган Шутановац, начелник Генералштаба ВС генерал-потпуковник Милоје Милетић, представници Министарства одбране, Генералштаба Војске Србије, Ваздухопловства и противваздухопловне одбране, родбина и пријатељи.

Од пилота Ранђеловића, који је постхумно унапређен у чин пуковника, опростио се командант 204. авијацијске базе бригадни генерал Мирко Вранић.

Раде Ранђеловић рођен је 1962. године у Бајиној Башти. Завршио је Ваздухопловну академију 1985. и био један од наших најбољих пилота на авионима МиГ 21 и МиГ 29. У 204. авијацијској бази био је на дужности начелника Штаба. Учествовао је на бројним аеромитинзима, а последњи је био на Ченеју код Новог Сада, 31. маја ове године.
Email