Вести
11.02.2011

Генерална проба вежбе „Ушће 2011“


На београдском Ушћу, у Парку мира и пријатељства, данас је одржана генерална проба приказа оспособљености и опремљености Војске Србије „Ушће 2011”. Припадници Војске Србије вежбу ће извести у недељу, 13. фебруара у 11 часова, када се очекује присутност великог броја грађана.

Министар одбране Драган Шутановац и начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милоје Милетић имали су прилику да се увере у ниво увежбаности око 1.000 припадника Војске који ће грађанима представити своје способности и вештине.

Генерална проба обухватила је све секвенце које ће прекосутра имати вежба „Ушће 2011“ – налете авиона и хеликоптера, падобранске скокове, приказ дејстава специјалних једница, приказ рада јединица декларисаних за мировне операције као и дефиле заставних водова са бригадним заставама и кадета Војне академије са репликама ратних пуковских застава.

Министар Шутановац и генерал Милетић обишли су и тактичко-технички збор на коме ће посетиоци имати могућност да виде велики део средстава, наоружања и опреме који користе јединице Војске Србије.

 

Email