Вести
21.04.2017

Честитке председника Републике, министра одбране и начелника Генералштаба поводом Дана Војске Србије


Честитка председника Републике Србије

Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.

Дан Војске Србије има посебан значај у националној историји и представља трајан извор и надахнуће како српском народу, тако и нашој војсци. Историјска и традиционална веза у стварању и изградњи модерне српске државе и Војске су неизоставно потврда нових културолошких и традиционалних вредности.

Упркос сложеним условима у којима раде, припадници Војске Србије су у овој години реализовали бројне постављене задатке, постигли запажене резултате у обуци и оспособљавању и успели да одрже захтевани ниво оперативне способности Војске Србије. Настављајући вишевековну традицију српске Војске, припадници Војске Србије дају висок допринос просперитету наше државе и њених грађана и пружају пуну подршку јачању мира, безбедности и стабилизације у региону, као и пуног укључења наше државе у европске интеграције.

Сигуран да ће Војска Србије наставити пут започетих реформи и осавремењавања војне организације у чему је умногоме успела у овој години, као и да ће бити спремна да професионално одоговори свим предстојећим изазовима, честитам вам највећи војни празник.

Честитка министра одбране Републике Србије

Свим припадницима Војске Србије честитам 23. април – Дан Војске Србије.

У очувању националног идентитета и континуитета државности српског народа у трајању дугом више од два века, 23. април је од изузетног значаја како за Републику Србију, тако и за Војску. Прославља се као највиши војни празник у знак сећања на Таковски устанак.

Професионалним извршавањем наменских задатака Војска Србије је постигла запажене резултате на изградњи, развоју, обуци и оспособљавању наших јединица уважавајући традиционалне и имплементирајући новостворене вредности по угледу на друге модерне оружане снаге у Европи и свету.

Честитам вам празник, у жељи да и у наредном периоду постижете успешне резултате, да и даље будете активан чинилац безбедности у земљи и региону који ће Републику Србију водити ка просперитету и бољој будућности, уверен да ћете и у наредном периоду професионално извршавати постављене задатке и испуњавати обавезе које вам предстоје.

Честитка начелника Генералштаба Војске Србије


Припадницима Војске Србије упућујем срдачне честитке поводом 23. априла – Дана Војске Србије, изабраног да се прославља у знак сећања на Таковски устанак 1815. године и подвиге наших предака током ослобођења Србије.

Успешно сте одржавали захтевани ниво оперативних способности, развијали морал својих припадника и постизали високе резултате у обуци. Учешћем у све већем броју мултинационалних операција и пружањем помоћи становништву у ванредним ситуацијама, доказали сте спремност Војске Србије за извршавање свих додељених мисија и задатака.

У условима значајних ограничења, испољили сте спремност за реализацију задатака и показали јединство колектива, оданост својој професији и држави, чиме сте одржали углед који Војска Србије има код свог народа.

Сигуран сам да ћете дати пун допринос изградњи јаке и савремене Војске, успешно реализовати предстојеће задатке и бити активан чинилац безбедности у земљи и региону.

Честитам вам празник са жељом да га у добром здрављу прославите у својим јединицама и изражавам уверење да ће успех у раду и даље бити наше основно опредељење. 

Email