Вести
27.02.2012

Примопредаја дужности команданта 250. ракетне бригаде


ФОТОГАЛЕРИЈА

Примопредаја дужности команданта 250. ракетне бригадеУ присуству команданта Ваздухопловства и ПВО генерал-мајора Ранка Живака данас је у Команди 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства у касарни „Бањица“ одржана свечана примопредаја дужности команданта те јединице. Указом председника Републике Србије, уместо досадашњег команданта бригадног генерала др Миодрага Гордића, на ту дужност постављен је бригадни генерал Душко Жарковић, доскорашњи начелник штаба Команде ВиПВО.

- Говорити о 250. ракетној бригади за противваздухопловна дејства, значи говорити о успесима, изванредним међуљудским односима, свакодневној бризи за људе и технику и изванредним резултатима у извршавању најважнијих задатака у одбрани неба над Србијом и обуци у раду са средствима за противваздухоплиовна дејства којима располажемо, рекао је командант ВиПВО генерал-мајор Ранко Живак на почетку свечаности. Тим успесима свакако је допринео досадашњи командант јединице бригадни генерал др Миодраг Гордић који је, током своје професионалне каријере, обављао бројне одговорне дужности у Министарству одбране и Војсци Србије. Завршио је највише војне и цивилне школе и доказао се као успешан организатор и командант. Током готово пет година, колико је командовао 250. ракетном бригадом, генерал Гордић је постигао изванредне резултате крунисане и бројним ракетним гађањима на ваздухопловном полигону у Бугарској.

Примопредаја дужности команданта 250. ракетне бригаде- Уместо генерала Гордића, који је постављен на дужност заменика командната ВиПВО, на дужност команданта  250. ракетне бригаде за ПВД, која ове године обележава 50 година од формирања, долази бригадни генерал Душко Жарковић који је, такође, завршио највише војне школе, до сад је два пута ванредно унапређиван, а у чин бригадног генерала унапређен је 15. фебруара, на Дан државности Србије. Очекујем да својим радом допринесе да се резултати и успеси којима се бригада с правом поноси, наставе и повећају, рекао је између осталог, командант ВиПВО генерал-мајор Ранко Живак.

Поводом постављења на нове дужности, припадницима 250. ракетне бригаде за ПВД, постројеним у свечаном строју, пригодним речима обратили су се и бригадни генерали Миодраг Гордић и Душко Жарковић.

Email