Вести
16.08.2012

Завршни летачки испит будућих потпоручника


Завршни летачки испит будућих потпоручникаКадети 133. класе Војне академије смера авијације данас су на батајничком аеродрому имали последњи лет са кадетским чиновима на раменима. На успешно завршеној летачкој обуци честитали су им начелник Војне академије генерал-мајор Младен Вуруна и командант 204. ваздухопловне бригаде бригадни генерал Предраг Бандић.

- Сарадња између Војне академије и Ваздухопловства и ПВО пример је како се производе добри и квалитетни официри, а ова генерација младих пилота је доказ томе - рекао је начелник Војне академије пожелевши кадетима да у току каријере постану још бољи.

Кадети су данас завршили испитни лет из инструменталног летења, што је био најтежи део обуке, јер се лети само по инструментима, без контакта са земљом. Њихов следећи лет биће са потпоручничким еполетама у јединицама у које буду распоређени након промоције.
Овогодишњу класу најмлађих официра пилота чини шест момака, међу којима је најбољи кадет старији водник прве класе Радован Жунић.

Завршни летачки испит будућих потпоручника- Ово је најсрећнији дан у нашим животима, јер се наш сан да постанемо пилоти испунио. Ово је убедљиво најлепша година - рекао је Жунић не скривајући задовољство оствареним резултатима.

Шесторица кадета обуку су завршили на хеликоптерима „Газела", а сада им је остало да одбране дипломске радове, добију летачке знакове и окаче прве официрске звездице 8. септембра испред Народне скупштине.

 

Email