ВОЈСКА СРБИЈЕ

Свечани...

Свечани испраћај контингента Војске Србије у мисију УН у ЦАР

13.02.2018 | Мултинационалне операције Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић су присуствовали испраћају контингента ВС у мисију УН у Централноафричкој Републици.
Генерал...

Генерал Диковић са официром који одлази у мисију на Кипру

08.02.2018 | Мултинационалне операције Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић је данас у Београду разговарао са капетаном Ненадом Богдановићем, који ће наредних годину дана бити ангажован у мисији УН на Кипру.
Србија...

Србија воли и поштује своју Војску

01.01.2018 | Актуелности Првог дана у Новој години министар одбране Александар Вулин, са сарадницима, обишао је Оперативни центар система одбране у касарни „Бањица 2“ у Београду.
Завршен...

Завршен регионални курс цивилно-војне сарадње

10.11.2017 | Обука Уручивањем уверења о успешно савладаном програму усавршавања данас је, у касарни „Бањица 2“ у Београду, завршен десетодневни Регионални тактички курс цивилно-војне сарадње.
Почела...

Почела командно-штабна вежба „Гром 2017“

25.10.2017 | Обука Узбуњивањем снага за командовање снагама за реаговање Војске Србије, у ноћним сатима 24. октобра, на више локација на територији Републике Србије, почела је командно-штабна вежба „Гром 2017“.
Курс за...

Курс за команданте контигената у мировним мисијама УН

04.09.2017 | Актуелности У оквиру сарадње са оружаним снагама Сједињених Америчких Држава, кроз програм IMET, данас је у бази „Југ“ почео „Курс за команданте контигената у мировним мисијама Уједињених нација“.
Предаја...

Предаја дужности заменика команданта Здружене оперативне команде

26.06.2017 | Актуелности У присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића, у касарни „Бањица 2“ у Београду, данас је извршена предаја дужности заменика команданта Здружене оперативне команде.
Завршен...

Завршен Курс за штабне официре УН

09.06.2017 | Обука У Центру за мировне операције у Београду данас је завршен тронедељни Курс за штабне официре Уједињених нација, који су похађала 34 слушаоца међу којима су два припадника Министарства унутрашњих послова и по један официр оружаних снага НР Кине и Белорусије.
Генерал...

Генерал Јанићијевић на састанку земаља чланица Процеса сарадње министара одбране Југоисточне Европе

07.06.2017 | Обука Заменик команданта Здружене оперативне команде генерал-мајор Славољуб Јанићијевић учествовао је на састанку земаља чланица Процеса сарадње министара одбране Југоисточне Европе у Подгорици
Генерали...

Генерали Јанићијевић и Херис обишли заједничку патролу у Копненој зони безбедности

26.04.2017 | Актуелности Заменик команданта ЗОК генерал-мајор Славољуб Јанићијевић и помоћник команданта НГ Охаја генерал-мајор Џон Херис обишли су данас припаднике ВС и КФОР-а ангажоване у патроли у Копненој зони безбедности.