OBVT LAZAR 3

Primopredaja motornih vozila iz donacije SAD u bazi Jug

Utorak, 6.9.2016 | Državno partnerstvo sa Ohajom

Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković i komandant Nacionalne Garde Ohaja general-major Mark Bartman danas su posetili bazu „Jug“ i Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije.

Povodom desetogodišnjice saradnje Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohajo, bazu „Jug“ i Centar za obuku jedinica za multinacionalne operacije Kopnene vojske danas su posetili načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Mark Bartman, sa saradnicima, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i drugi visoki predstavnici Vojske Srbije.

Tom prilikom obavljena je svečana primopredaja pet motornih vozila za potrebe Centra, koja su donacija SAD.

Uručujući ključeve vozila, general Bartman je pripadnicima Vojske Srbije poželeo mnogo uspeha u daljem radu.

Komandant Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije Kopnene vojske potpukovnik Bratislav Vukotić je zahvalio na donaciji i rekao da će vozila u značajnoj meri unaprediti mobilnost Centra i nivo usluga koje ta jedinica pruža korisnicima.

U Centru za simulacije, gostima iz Nacionalne garde Ohaja prikazan je integrisani sistem za simulaciju pogodaka "MILES", medicinski trenažer za sanitetsku obuku i simulator virtuelnog bojišta "VBS 3", koji su takođe američka donacija i koriste se za obuku jedinica koje se obučavaju za učešće u multinacionalnim operacijama.

Povezane vesti