General Diković uručio ukaze predsednika Republike Srbije

Sreda, 4.1.2017 | Aktuelnosti

Načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković danas je, u kasarni „Banjica 2“, svojim saradnicima uručio ukaze predsednika Republike Srbije o postavljenjima na visoke dužnosti u MO i VS.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković danas je, u kasarni „Banjica 2“, svojim saradnicima uručio ukaze predsednika Republike Srbije o postavljenjima na visoke dužnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Uručujući ukaze predsednika Republike, general Diković istakao je da se rukovodeći kadar u Vojsci Srbije pažljivo bira i vodi kroz službu, te da je ovom promenom napravljen dobar spoj iskustva i mladosti na najodgovornijim dužnostima u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Ukazom predsednika Republike Srbije na nove dužnosti postavljeni su: general-major Milan Mojsilović za načelnika Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane MO, brigadni general Duško Žarković za načelnika Uprave za operativne poslove Generalštaba, brigadni general Mile Jelić za načelnika Uprave za kadrove Sektora za ljudske resurse MO, brigadni general Predrag Bandić za šefa Vojnog predstavništva u Misiji R. Srbije pri NATO, brigadni general Sava Milenković za zamenika komandanta RV i PVO, pukovnik Savo Iriškić za načelnika Uprave za ljudske resurse Generalštaba, pukovnik Vladeta Baltić za načelnika štaba Komande Kopnene vojske, pukovnik Željko Kuzmanović za komandanta Druge brigade KoV, pukovnik Predrag Grbić za komandanta Treće brigade KoV, pukovnik Slobodan Stopa za komandanta Četvrte brigade KoV, pukovnik Aleksandar Bjelić za načelnika štaba Komande RV i PVO, pukovnik Željko Bilić za komandanta 204. vazduhoplovne brigade i pukovnik Milan Popović za zastupnika komandanta 250. raketne brigade za PVD.

Povezane vesti