Ministar odbrane položio venac na Avali povodom Dana Vojske Srbije

Ponedeljak, 23.4.2018 | Kultura i tradicija

Povodom Dana Vojske Srbije, u ime predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, danas je položio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Povodom Dana Vojske Srbije, danas je u ime predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića,  venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, položio ministar odbrane Aleksandar Vulin, u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne  odbrane general-majora Ranka Živaka.
 
U spomen-knjigu ministar Vulin je upisao:
 
„Ustanički narod Srbije, zajedno sa ustaničkom vojskom, pokazao je da su narod i  vojska jedno, da su se kroz istoriju izborili za najveću vrednost, a to je sloboda.

Državotvornost, integritet i suverenitet države i Vojske, stekli smo zahvaljujući našim hrabrim precima, našim junacima i herojima.
 
Ostaje nam da još više čuvamo ono što su nam u amanet ostavili naši preci i ne dozvolimo da bilo ko razjedini naš narod i Vojsku.
 
Ujedinjeni možemo u budućnost, ujedinjeni možemo sačuvati slobodu, našu vojsku i suverenitet i integritet Republike Srbije.
 
Izaslanik predsednika Republike
ministar odbrane
Aleksandar Vulin“

U Takovu, gde je počeo Drugi srpski ustanak 1815. godine, delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koju je predvodio zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević položila je vence.

Vladimir Vještić, MC Odbrana

Povezane vesti