Načelnik Generalštaba obišao Prvi centar za obuku

Petak, 24.4.2020 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je, sa saradnicima, pripadnike Prvog centra za obuku u kasarni „Aerodrom“ u Somboru.

General Mojsilović je tokom obilaska ostvario uvid u stanje u jedinici i na teritoriji garnizona Sombor i sagledao kapacitete za obuku i uslove za funkcionisanje centra za vreme vanrednog stanja proglašenog radi suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid-19.

Boravak u jedinici bio je prilika za razgovor sa pripadnicima Centra, koji su, ne štedeći sebe, primili prvi i najteži udar u borbi protiv koronavirusa, angažujući se na prihvatu naših državljana iz inostranstva, obezbeđenju zdravstvenih ustanova i pružanju logističke podrške drugim angažovanim jedinicama Vojske Srbije.

General Mojsilović je pripadnicima Prvog centra za obuku odao priznanje za uloženi trud i pokazanu sposobnost u vreme vanrednog stanja, ističući da su svojim angažovanjem, kao i njihove kolege iz drugih jedinica, pokazali da građani Srbije s pravom mogu da se oslone na Vojsku Srbije kao stub odbrane i garant bezbednosti.

Povezane vesti