Formiran Centar za obuku pasa u Nišu

Četvrtak, 3.9.2020 | Iz jedinica
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas Centar za obuku pasa u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu, nakon završetka organizacijskih promena kojima je Centar formiran kao samostalna jedinica Komande za obuku.

General Mojsilović je tokom obilaska ostvario uvid u kapacitete za smeštaj, obuku i lečenje službenih pasa u Centru i sagledao organizaciju rada i uslove u kojima pripadnici novoformirane jedinice realizuju zadatke.

Izražavajući zadovoljstvo što se danas u sastav Vojske Srbije vraća jedinica koja će se isključivo baviti obukom vodiča pasa i dresurom službenih pasa za potrebe sistema odbrane, general Mojsilović je istakao da od starešina i vojnika u Centru za obuku pasa očekuje da znanjem, iskustvom i rezultatima u radu daju doprinos izgradnji Centra kao respektabilne jedinice u zemlji i inostranstvu.

Centar za obuku pasa je formiran kao samostalna jedinica ranga bataljona u sastavu Komande za obuku i osnovni zadatak mu je obuka vodiča službenih pasa, dresura pasa za različite namene i zdravstveno zbrinjavanje, uzgoj i reprodukcija pasa. Bazira u Nišu i baštini tradicije Centra za odgoj pasa formiranog 21. oktobra 1957. godine i drugih jedinica koje su se na ovim prostorima bavile obukom vodiča pasa i uzgojem, dresurom i veterinarskom zaštitom službenih pasa.

Povezane vesti