Načelnik Generalštaba položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali

Nedelja, 23.4.2017 | Kultura i tradicija

Povodom 23. aprila - Dana Vojske Srbije, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

Povodom 23. aprila - Dana Vojske Srbije, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-majora Ranka Živaka i načelnika Uprave za logistiku, brigadnog generala Željka Ninkovića, položio je danas venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

- S ponosom se sećamo hrabrih ustanika koji su 1815. godine trasirali slobodarski put srpskog naroda i proslavili njegove slobodarske tradicije. S posebnim poštovanjem prema oslobodiocima u Drugom srpskom ustanku, pripadnici Vojske Srbije obeležavaju svoj dan, ponosni na dela predaka. Za modernu srpsku državu i snažnu Vojsku Srbije - upisao je general Diković u Spomen-knjigu.

Vojska Srbije praznuje 23. april u znak sećanja na dan kada je, na Cveti 1815. godine, doneta odluka o podizanju Drugog srpskog ustanka za oslobođenje Srbije od Osmanskog carstva, što je kasnije omogućilo stvaranje moderne srpske države i vojske. 

Povezane vesti