Obeležen Dan vojnih padobranaca i Dan 63. padobranske brigade

Sreda, 14.10.2020 | Kultura i tradicija
Dan vojnih padobranaca, Dan 63. padobranske brigade i krsna slava jedinice obeleženi su danas vojnom svečanošću na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu.

Svečanosti su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je u ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića čestitao Dan jedinice i krsnu slavu 63. padobranskoj brigadi, i načelnik Generaštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Ministar Vulin, general Mojsilović i komandant 63. padobranske brigade pukovnik Nenad Zonić položili su, povodom Dana jedinice, venac na Zid sećanja palim pripadnicima 63. padobranske brigade, a venac je položila i delegacija veterana.

U okviru svečanosti na niškom vojnom aerodromu, izveden je demo-skok padobranaca 63. padobranske brigade, a gosti su bili u prilici da obiđu spomen-sobu jedinice.

Na današnjoj svečanosti, veterani 63. padobranske brigade uručili su ministru Vulinu počasnu plaketu, dok je ratnom komandantu te jedinice general-majoru Iliji Todorovu, povodom njegovog odlaska u penziju, pukovnik Zonić uručio Plaketu 63. padobranske, ističući da je pod komandom generala Todorova u ratu, 63. padobranska brigada dobila Orden narodnog heroja, a u miru, 2001. godine — proglašena za najbolju jedinicu vojske.

Povezane vesti