Dan Tehničkog remontnog zavoda „Čačak“

Petak, 29.9.2017 | Kultura i tradicija

U Tehničkom remontnom zavodu „Čačak“ danas je obeležen praznik Zavoda i 92 godine od njegovog osnivanja.

Svečanosti su prisustvovali načelnik štaba Kopnene vojske pukovnik Vladeta Baltić, predstavnici Ministartsva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije, zatim predstavnici lokalne samouprave, škola, privrednih organizacija iz Čačka, premešteni i penzionisani pripadnici ustanove, brojni saradnici zaposlenih u TRZ „Čačak“.

U svom obraćanju, direktor TRZ „Čačak“ pukovnik Srđan Petković je istakao da će Zavod i u budućnosti predstavljati jedan od temelja u izgradnji savremene i moderno opremljene vojske i imati bitno mesto i ulogu u izgradnji njenih operativnih i funkcionalnih sposobnosti.

Povodom obeležavanja praznika, predstavnici TRZ „Čačak“ organizovali su za goste svečanosti prikaz osposobljenosti, a među posetiocima su bili i učenici čačanskih osnovnih škola.

Dan Tehničkog remontnog zavoda „Čačak“ slavi se 30. septembra u spomen na dan kada je, 1925. godine, Državni savet Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca dao saglasnost na odluku o ustupanju opštinskog zemljišta za podizanje inžinjerijsko-tehničkog zavoda u Čačku, čime su se stekli uslovi za formiranje Zavoda.

Povezane vesti