Svečani doček dela kontigenta iz misije UN na Kipru

Sreda, 6.9.2017 | Aktuelnosti

Na aerodromu u Lađevcima sinoć je upriličen svečani doček za pripadnike dela kontigenta Vojske Srbije iz sastava 98. vazduhoplovne brigade koji su vršili zadatke očuvanja mira u misiji UN na Kipru.

Na aerodromu u Lađevcima sinoć je upriličen svečani doček za pripadnike dela kontigenta Vojske Srbije iz sastava 98. vazduhoplovne brigade koji su vršili zadatke očuvanja mira u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija na Kipru (UNFICYP)

Pripadnike našeg kontingenta po povratku iz misije, pored pripadnika Komande 98. vazduhoplovne brigade, dočekao je načelnik štaba Ratnog vazduhopovstva i protivvazduhoplovne odbrane pukovnik Aleksandar Bjelić. Njih je misiji zamenio streljački vod iz sastava 204. vazduhoplovne brigade, a izvršena je i rotacija dva posmatrača i šest pripadnika patrole.

Obraćajući se prisutnima, pukovnik Bjelić je pohvalio sve pripadnike kontigenta na besprekornom i predanom izvršavanju svih postavljenih zadataka, istakavši da su pripadnici voda 98. vazduhoplovne brigade u proteklih šest meseci, svojim radom, zalaganjem i rezultatima postavili visoke standarde i dostojno predstavljali Republike Srbije u svetu.  

Povezane vesti