Analiza sposobnosti Komande za obuku i Teritorijalnih snaga

Petak, 23.2.2018 | Aktuelnosti

Analiza funkcionalnih sposobnosti Komande za obuku i operativnih sposobnosti Teritorijalnih snaga za 2017. godinu održana je danas u kasarni „Topčider“ u Beogradu.

Analiza funkcionalnih sposobnosti Komande za obuku i operativnih sposobnosti Teritorijalnih snaga za 2017. godinu, kojom je rukovodio general-potpukovnik Đokica Petrović, održana je danas u kasarni „Topčider“ u Beogradu.

Analizi su prisustvovali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa članovima proširenog Kolegijuma, direktor Inspektorata odbrane Ministarstva odbrane general-major Goran Radovanović, komandanti brigada i samostalnih bataljona Komande za obuku, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Najodgovornije starešine Vojske Srbije i Komande za obuku razmatrali su činjenice koje su uticale na izgradnju funkcionalnih i operativnih sposobnosti, dostignuća u izgradnji i probleme koji su uticali na unapređenje funkcionalnih i operativnih sposobnosti. Detaljno su razmatrane i mere za održavanje i unapređenje stanja u ovoj godini.

Tokom analize, dodeljeno je priznanje najboljoj jedinici Komande za obuku u 2017. godini. Prelaznu zastavicu najbolje jedinice Komande za obuku general Petrović uručio je komandantu Bataljona za obuku iz sastava Trećeg centra za obuku majoru Milanu Zdravkoviću. Proglašena je i najbolja četa, čuvarska služba i najbolji sportista.

Priznanje za najbolju četu uručeno je majoru Dejanu Ristiću, komandiru Čete za obuku tehničke službe Centra za obuku logistike, za najbolju čuvarsku službu starijem vodniku prve klase Ljubodragu Arsoviću, komandiru čuvarske službe kasarne „Aerodrom“ u Somboru, a zastavniku Dejanu Vukojeviću iz logističke čete Centra za obuku KoV, uručeno je priznanje za najboljeg sportistu. 

Povezane vesti