Nastavna poseta polaznika 63. klase Generalštabnog usavršavanja

Četvrtak, 12.3.2020 | Iz jedinica
Polaznici 63. klase Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane boravili su u nastavnoj poseti Generalštabu Vojske Srbije.

Tokom jednodnevne posete, oficiri koji pohađaju naše najviše vojno usavršavanje su, kroz predavanja i diskusije sa načelnicima organizacionih jedinica Generalštaba, detaljno sagledali mesto i ulogu Generalštaba Vojske Srbije u sistemu odbrane, funkcije i zadatke koje realizuje.

Načelnik Uprave za operativne poslove general-major Želimir Glišović je polaznike 63. klase upoznao sa ključnim zadacima i perspektivama razvoja Vojske Srbije. O mestu i ulozi celina kojima rukovode polaznicima su govorili i načelnici Uprave za planiranje i razvoj i Uprave za obuku i doktrinu brigadni generali Milan Popović i Željko Petrović.

Generalštabno usavršavanje predstavlja treći nivo karijernog usavršavanja oficira, čiji je cilj razvoj liderskih sposobnosti za strategijsko razmišljanje i efikasno komandovanje i rukovođenje u širokom spektru nacionalnih i međunarodnih bezbednosnih izazova.

Povezane vesti