Obeleženi Dani intendantske, tehničke i saobraćajne službe

Četvrtak, 14.9.2017 | Kultura i tradicija

U kasarni Topčider danas je organizovana svečanost povodom dana intendantske, tehničke i saobraćajne službe Vojske Srbije.

Skupu u organizaciji Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane i Uprave za logistiku Generalštaba prisustvovali su pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, izaslanik načelnika Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Duško Žarković, direktori fabrika namenske industrije Srbije i remontnih zavoda, logističari u operativnim sastavima kao i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Tokom trajanja svečanosti, zasedao je i Savet službi logistike, čiji su članovi upoznali prisutne s ostvarenim rezultatima intendantske, tehničke i saobraćajne službe, uz planove za naredni period.
 
O intendantskoj službi, koja svoj dan obeležava 14. septembra, govorio je pukovnik Radoš Mijatović, a o tehničkoj i saobraćajnoj, koje slave 15. septembra, pukovnci Stanko Perić i Željko Ranković.
 
Čestitajući prisutnima dan službi logistike, pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović, podsećajući na značajne istorijske datume tih službi, ukazao je da postoji jasan napredak kad je reč o obezbeđenju sredstava za Vojsku Srbije ali da potrebe još nisu na dovoljan način zadovoljene.
 
– Moramo svi, iz Ministarstva, Generalštaba i industrije da uložimo velike napore kako bi stanje popravili i Vojska u svakom trenutku bila na nivou istorijskog zadatka – rekao je Miloradović i dodao da država očigledno nastavlja s trendom povećanja sredstava za Vojsku, ali da to neće biti dovoljno ako svi ne ulože vanredne napore.
 
General Žarković pozdravio je prisutne u ime načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Ljubiše Dikovića i poručio da logistika ima izuzetan značaj za Vojsku Srbije i njeno funkcionisanje.
 
– Postignuti rezultati pokazuju da su oficiri, podoficiri, vojnici i civilnih lica svojim radom, znanjem i stručnošću, doprineli jačanju logistike, unapređenjem njenih sposobnosti.
 
On je dodao i da su pravilnim usmeravanjem raspoloživih resursa, obezbedili preciznost funkcionisanja logističke podrške komandama jedinica i ustanova Vojske Srbije, ali i da logistika danas raspolaže visokostručnim kadrom sposobnim da kvalitetno izvršava sve postavljene zadatke i odgovara na zahteve vremena.
 
Na sednici su pročitane i čestitke koje su, povodom svečanosti, trima službama uputili ministar odbrane i načelnik Generalštaba Vojske Srbije.
 
U znak uspešne saradnje, pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović uručio je zahvalnice kompanijama Krušik iz Valjeva i Sloboda iz Čačka.

Povezane vesti