Generali Diković i Bartman posetili Osnovnu školu „Svetozar Marković“ u Kraljevu

Sreda, 7.6.2017 | Državno partnerstvo sa Ohajom

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Mark Bartman, sa delegacijom, obišli su manastir Žiča i OŠ „Svetozar Marković“ u Kraljevu

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i komandant Nacionalne garde Ohaja general-major Mark Bartman, sa delegacijom, obišli su danas manastir Žiča i Osnovnu školu „Svetozar Marković“ u Kraljevu, u kojoj je 2012. godine, zahvaljujući sredstvima Evropske komande Oružanih snaga SAD, renovirana fiskulturna sala.

Renoviranje sale, oštećene u zemljotresu krajem 2010. godine, zajednički su realizovali pripadnici Nacionalne garde Ohaja i Vojske Srbije u okviru projekta „Humanitarna asistencija“.

Delegacija Nacionalne garde Ohaja, u okviru posete Republici Srbiji, danas je obišla i Centar ABHO u Kruševcu, a juče su boravili u 98. vazduhoplovnoj brigadi u Kraljevu.

Tokom posete Centru ABHO, gosti iz Ohaja su upoznati sa infrastrukturom za obuku i najvažnijim informacijama iz delokruga rada ovog Centra kao regionalnog i partnerskog centra za obrazovanje i obuku, a razmotrene su i mogućnosti saradnje u oblasti ABHO u narednom periodu.

Povezane vesti