VOJSKA SRBIJE

Bojevo gađanje...

Bojevo gađanje „maljutkama“ na „Pasuljanskim livadama“

26.07.2018 | Obuka Pripadnici protivoklopnih jedinica Prve brigade kopnene vojske izvršili su na „Pasuljanskim livadama“ bojevo gađanje protivoklopnim vođenim raketama „maljutka“ i „fagot“ s borbenih vozila pešadije BVP M-80.
Snajperisti Vojske...

Snajperisti Vojske Srbije otputovali na takmičenje u Belorusiji

24.07.2018 | Obuka Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović ispratio je sinoć u Belorusiju pripadnike Vojske Srbije koji će učestvovati na Međunarodnim vojnim igrama u disciplini „Snajperska granica“.
Ministar Vulin u...

Ministar Vulin u Sremskoj Mitrovici

23.06.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je danas novi objekat za smeštaj borbenih vozila u kasarni “Boško Palkovljević Pinki” u Sremskoj Mitrovici.
Zajedničko...

Zajedničko uvežbavanje Prve brigade i Rečne flotile

27.04.2018 | Obuka Pripadnici Prve brigade kopnene vojske i Rečne flotile izveli su juče u Šapcu, na Savi, zajedničko uvežbavanje u uspostavljanju i održavanju skelskog mesta prelaska i napadu taktičke grupe sa nasilnim prelaskom reke.
Vojni sportisti...

Vojni sportisti najuspešniji na 25. Novosadskom polumaratonu

26.03.2018 | Sport u Vojsci Na 25. Novosadskom polumaratonu pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije su, u konkurenciji od više od 1000 takmičara iz 24 zemlje, ostvarili veliki uspeh.
Pripadnici Vojske...

Pripadnici Vojske Srbije obeležili Dan sećanja

24.03.2018 | Kultura i tradicija U komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije danas je obeležen 24. mart – Dan sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine.
Počasna...

Počasna artiljerijska paljba povodom Dana državnosti

14.02.2018 | Kultura i tradicija Povodom obeležavanja 15. februara – Dana državnosti Republike Srbije, danas su na Beogradskoj, Niškoj i Petrovaradinskoj tvrđavi izvršene počasne artiljerijske paljbe.
Stariji vodnik...

Stariji vodnik Ristić dobitnik priznanja „Najplemenitiji podvig godine“

13.02.2018 | Aktuelnosti U Skupštini grada Beograda danas su svečano uručene plakete za najplemenitiji podvig godine koje 55. put za redom dodeljuju „Večernje novosti“ pojedinicima i organizacijama koji su svojim herojskim, humanim i nesebičnim delima obeležili godinu za nama.
Dan Medija centra...

Dan Medija centra „Odbrana“

24.01.2018 | Kultura i tradicija Medija centar „Odbrana“ je danas u Domu Vojske Srbije u Beogradu proslavio svoj dan, kao sećanje na 24. januar 1879. godine, kada je u Srbiji izašao prvi broj vojnog lista „Ratnik“.
Godine u kojima...

Godine u kojima nismo ulagali u vojsku daleko su iza nas

11.01.2018 | Aktuelnosti Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su objekte za smeštaj borbene tehnike u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici.