Svečana akademija...

Svečana akademija povodom Dana Kopnene vojske i Dana pešadije

16.11.2017 | Kultura i tradicija U okviru programa obeležavanja 16. novembra – Dana vida Kopnene vojske i Dana roda pešadije, u niškom Domu vojske, u prisustvu brojnih gostiju, večeras je održana svečana akademija.
Obeležena 102....

Obeležena 102. godišnjica Kolubarske bitke

15.12.2016 | Kultura i tradicija Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković predvodio je danas državnu ceremoniju povodom obeležavanja 102. godine od Kolubarske bitke u Spomen-hramu sa kosturnicom Svetog Dimitrija u Lazarevcu.
Obeležena 99....

Obeležena 99. godišnjica Kolubarske bitke

15.12.2013 | Aktuelnosti U Lazarevcu je danas, uz vojne i državne počasti, obeležena 99. godišnjica Kolubarske bitke u Prvom svetskom ratu. Vence na spomen-kosturnicu srpskih, austrougarskih i mađarskih vojnika položio je premijer Srbije Ivica Dačić, koji je predvodio državnu ceremoniju obeležavanja bitke. Delegaciju Vojske Srbije i Ministarstva odbrane koja je položila venac predvodio je načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.
Obeležena...

Obeležena godišnjica Kolubarske bitke

15.12.2008 | Kultura i tradicija Centralna manifestacija povodom obeležavanja 94. godišnjice Kolubarske bitke održana je danas u Lazarevcu odavanjem državnih i vojnih počasti kod Spomen-crkve sa kosturnicom Svetog Dimitrija.