Poseta komandanta...

Poseta komandanta Savezničkih snaga u Evropi

17.07.2019 | Aktivnosti NGŠ Vrhovni komandant Savezničkih snaga u Evropi general Tod Volters boravio je u poseti Srbiji, tokom koje je imao susrete sa predsednikom Republike, ministrom odbrane i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije.
Poseta direktora...

Poseta direktora Međunarodnog vojnog štaba NATO-a

22.01.2019 | Međunarodna saradnja
General Diković s...

General Diković s komandantom NATO snaga iz Napulja

31.01.2018 | Međunarodna saradnja Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković se sastao s komandantom Komande Združenih snaga NATO-a iz Napulja admiralom Džejmsom Fogom Trećim.
Radionica za...

Radionica za planiranje vežbe „REGEX 18“

04.09.2017 | Međunarodna saradnja U organizaciji Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije danas je u kasarni „Topčider“ u Beogradu počela petodnevna radionica za pripremu međunarodne vežbe „REGEX 18“.
Neutralnost je...

Neutralnost je dugoročno opredeljenje

19.07.2017 | Međunarodna saradnja Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa komandantom Savezničke komande za operacije generalom Kurtisom Skaparotijem o jačanju međusobnog poverenja i razumevanja.
SARADNjA SRBIJE I...

SARADNjA SRBIJE I ITALIJE U VANREDNIM SITUACIJAMA

17.10.2008 | Međunarodna saradnja Komandant Kopnene vojske Vojske Srbije general-potpukovnik Mladen Ćirković i načelnik Generalštaba Kopnene vojske Italije general-potpukovnik Fabricio Kastanjeti potpisali su danas "Pismo o namerama za saradnju u oblasti vanrednih situacija i razminiranju između Srbije i Italije".
ZNAČAJ VOJNOG...

ZNAČAJ VOJNOG PROGRAMA - Predsednik Srbije Boris Tadić u poseti SAD

15.09.2006 | Državno partnerstvo sa Ohajom Predsednik Srbije Boris Tadić boravio je od 5. do 8. septembra u zvaničnoj poseti SAD. U delegaciji je bio i general-major Zdravko Ponoš, zastupnik načelnika Generalštaba Vojske Srbije. Osnovni cilj posete Vašingtonu bilo je predstavljanje državne politike u pregovaračkom procesu za rešenje statusa Kosova. Značajan deo posete protekao je u susretima i razgovorima o vojnim temama.