OBVT LAZAR 3

Nova postavljenja u...

Nova postavljenja u Vojsci Srbije

04.12.2018 | Aktuelnosti Na osnovu člana 112. stav 2. Ustava Republike Srbije i člana 17. tačka 9. Zakona o Vojsci Srbije, predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić doneo je ukaze o postavljenjima na nove dužnosti.
General Cvetković s...

General Cvetković s delegacijom Oružanih snaga Belorusije

28.11.2018 | Međunarodna saradnja Zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković sastao se danas u Beogradu s delegacijom Oružanih snaga Republike Belorusije koju je predvodio načelnik Glavne uprave za borbenu obuku general-major Andrej Nekraševič.
Kurs za obuku...

Kurs za obuku operatora na simulacionom softveru JCATS

26.10.2018 | Obuka Kurs za obuku operatora na simulacionom softveru JCATS, koji je u Centru za obuku putem simulacija realizovan ove nedelje, završen je danas u beogradskoj kasarni „Banjica 2“ dodelom uverenja polaznicima koji su uspešno savladali program.
Kurs za...

Kurs za osposobljavanje lica za izradu doktrinarnih dokumenata

23.10.2018 | Obuka U organizaciji Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije ove sedmice, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, realizuje se jedanaesti po redu Kurs za osposobljavanje lica za izradu doktrinarnih dokumenata.
Ministar Vulin i...

Ministar Vulin i general Mojsilović sa učesnicima vežbe REGEX 18

19.10.2018 | Obuka Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović sastali su se danas sa rukovodstvom i učesnicima vežbe REGEX 2018 u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu.
Dan visokih zvanica...

Dan visokih zvanica na vežbi REGEX 18

18.10.2018 | Obuka Dan visokih zvanica na multinacionalnoj komandno-štabnoj vežbi „REGEX 18“ održan je danas u Centru za obuku putem simulacija Uprave za obuku i doktrinu Generalštaba Vojske Srbije, u beogradskoj kasarni „Banjica 2“.
Počeо „REGEX...

Počeо „REGEX 18“

15.10.2018 | Obuka U Centru za obuku putem simulacija u beogradskoj kasarni „Banjica 2“ danas je počela petodnevna multinacionalna komandno-štabna vežba podržana računarskim simulacijama REGEX 18.
General Mojsilović...

General Mojsilović nastavio obilazak uprava Generalštaba

20.09.2018 | Aktivnosti NGŠ U nastavku obilaska organizacionih jedinica Generalštaba, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović obišao je danas uprave za obaveštajno-izviđačke poslove, logistiku, obuku i doktrinu, kao i Upravu vojne policije.
Stručni skupovi o...

Stručni skupovi o planiranju rada i obuci u Vojsci Srbije

12.09.2018 | Aktivnosti NGŠ Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković učestvovao je danas, u beogradskim kasarnama „Topčider“ i „Banjica 2“, učesnike stručnih skupova o planiranju rada i planiranju i izvođenju obuke u Vojsci Srbije.
Nove smene...

Nove smene pripadnika VS u operacijama Evropske unije

12.07.2018 | Multinacionalne operacije Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković razgovarao je danas sa pripadnicima Vojske Srbije koji će od ovog meseca biti angažovani u operacijama Evropske unije u Somaliji i Maliju.