Novogodišnja humanitarna akcija na vojnom aerodromu u Batajnici

Utorak, 26.12.2023 | Iz jedinica
Na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici danas je održana tradicionalna humanitarna akcija tokom koje su podeljeni novogodišnji paketići učenicima škola za decu sa smetnjama u razvoju.

Ovu manifestaciju, već desetu godinu zaredom, organizuju pripadnici 204. vazduhoplovne brigade i članovi humanitarne fondacije „Osmeh na dar“, nastojeći da u prazničnoj atmosferi i uz novogodišnje paketiće ulepšaju predstojeće praznike učenicima iz institucija posvećenih vaspitavanju dece.

U okviru aktivnosti, avion iz sastava 138. transportne avijacijske eskadrile dovezao je na stajanku batajničkog aerodroma Deda Mraza i Dobre Vile, koji su potom podelili paketiće učenicima Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Anton Skala“ iz Stare Pazove i Srednje zanatske škole za decu ometenu u razvoju iz Beograda. Učenici su bili u prilici i da uđu u avion i druže se sa posadom.

Pripadnici Vojske Srbije aktivno učestvuju u brojnim humanitarnim akcijama, ne samo u zemlji nego i tokom angažovanja u mirovnim operacijama, pokazujući na taj način da su, sledeći osnovne vrednosti vojne profesije, uvek spremni da pruže pažnju i pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Povezane vesti