Počeo Kurs za strategijske rukovodioce u sistemu odbrane

Ponedeljak, 14.11.2016 | Obuka

Na Vojnoj akademiji u Beogradu danas je počeo Kurs za strategijske rukovodioce u sistemu odbrane koji će pohađati generali Vojske Srbije.

Na Vojnoj akademiji u Beogradu danas je počeo Kurs za strategijske rukovodioce u sistemu odbrane, koji će do 25. novembra pohađati osmorica generala Vojske Srbije, na dužnostima načelnika pojedinih organizacijskih jedinica Ministarstva odbrane i Generalštaba Vojske Srbije, zamenika komandanata operativnih komandi i komandanata brigada.

Polaznicima se, na početku kursa, obratio načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, koji ih je pozdravio i naglasio da organizovanje takvog kursa iznad svega svedoči o ozbiljnosti sa kojom se u sistemu odbrane pristupa usavršavanju rukovodećeg kadra koji obavlja dužnosti na kojima se rešavaju kompleksni problemi iz domena odbrane i bezbednosti.

Cilj kursa za strategijske rukovodioce u sistemu odbrane je unapređenje sposobnosti za efektivno upravljanje poslovima bezbednosti i odbrane na strategijskom nivou i rukovođenje jedinicama Vojske Srbije i organizacijskim celinama Ministarstva odbrane i Generalštaba.

Povezane vesti