Angažovanje Vojske Srbije na raščišćavanju putnih komunikacija

Sreda, 12.1.2022 | Iz jedinica
Nakon obilnih snežnih padavina koje su zahvatile velike delove naše zemlje, pripadnici Vojske Srbije su ovih dana osim na redovnim zadacima angažovani i na raščišćavanju snežnih nanosa sa puteva u sektorima odgovornosti svojih jedinica. 

Prioritet je na održavanju prohodnosti saobraćajnica u Kopnenoj zoni bezbednosti i prilaza do vojnih objekata na teško pristupačnim planinskim terenima, gde na pojedinim mestima visina snežnog pokrivača prelazi i jedan metar.

Radove izvode pripadnici inžinjerijskih jedinica putne specijalnosti, koji svakodnevnim angažovanjem na raščišćavanju putnih komunikacija uz upotrebu inžinjerijskih sredstava unapređuju i svoju osposobljenost za realizaciju namenskih zadataka.

Na ovaj način se stvaraju uslovi za nesmetano i bezbedno snabdevanje i manevar jedinica Vojske Srbije, dok se meštanima planinskih sela, kojima su ovi putevi jedina veza sa ostatkom sveta, omogućava pristup sistemu zdravstvene zaštite i snabdevanje osnovnim životnim namirnicama.

Održavanje prohodnosti putnih komunikacija omogućeno je pravovremenim razmeštajem i planskom upotrebom inžinjerijskih jedinica Vojske Srbije, koje i ovoga puta pokazuju da su spremne i sposobne da pruže podršku angažovanim snagama i pomoć građanima kada god je to potrebno.

Povezane vesti