Svečanost povodom polaganja vojničke zakletve

Petak, 23.12.2022 | Iz jedinica
Vojna svečanost povodom polaganja vojničke zakletve održana je danas u  kasarni Vojske Srbije „Vojvoda Živojin Mišić“ u Valjevu.

Zakletvu su položili vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „decembar 2022“ i polaznici četvrte klase Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO. Oni su se, izgovarajući tekst zakletve, obavezali da će čuvati i braniti nezavisnost, suverenost i teritorijalnu celovitost Republike Srbije.

Svečanosti su prisustvovali potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, komandant Komande za obuku general-major Željko Petrović, predstavnici jedinica Vojske Srbije, organa lokalne samouprave i verskih zajednica, te rodbina i prijatelji mladića i devojaka koji su položili zakletvu.

Nakon položene zakletve, vojnike očekuje individualna i kolektivna obuka i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije, dok će polaznici Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO nastaviti svoje šestomesečno usavršavanje, na kraju kojeg ih očekuje promocija u čin vodnika i prijem u profesionalnu vojnu službu.

Povezane vesti